به گزارش خبرگزاری حوزه از تهران، مراسم «ترور حقیقت» برای یادبود ۲۰۰ خبرنگار شهید جنگ غزه و لبنان، ۱۶۰۰ حمله علیه خبرنگاران و تخریب ۷۵ مرکز رسانهای توسط رژیم صهیونی در یک سال اخیر صبح امروز ۲۸ آبان در دانشگاه صداوسیما برگزار شد.
پیمان جبلی رئیس صداوسیما، احمد نوروزی معاون برون مرزی صداوسیما، شهاب اسفندیاری رئیس دانشگاه صداوسیما، محسن شاکرینژاد رئیس مرکز تحقیقات صداوسیما، محمدمهدی رحمتی مدیرعامل گروه رسانهای مهر و … از جمله حاضران در مراسم بودند.
الهام عابدینی مجری تلویزیون اجرای این مراسم را به عهده دارد که در ابتدای سخنانش عنوان کرد: حدود ۷۵ مرکز رسانهای در این مدت مورد اصابت قرار گرفته و شهید محمد عفیف آخرین فردی است که به تازگی یعنی روز یکشنبه در حمله هوایی صهیونیستها به شهادت رسید.
در ادامه مازن السریع خبرنگار فلسطینی و سخنگوی مجمع بین المللی رسانههای آزاد که به تازگی تشکیل شده است در سخنانی بیان کرد: با همکاری خبرنگاران متعدد کشورهای دنیا مجمع بین المللی رسانههای آزاد شکل گرفته است و در این مراسم برخی از این خبرنگاران را هم میبینیم.
راه اندازی مجمعی برای جلوگیری از تحریف واقعیت
وی با اشاره به حملات بی رحمانه صهیونیستها به خبرنگاران در مدت جنگ غزه و لبنان یادآور شد: این تعداد از شهدای خبرنگار در تاریخ بی سابقه بوده است.
این خبرنگار فلسطینی اضافه کرد: صهیونیست این جرمها را با کمک حامیان بین المللی خود مرتکب میشوند و توانستهاند حقیقت را تحریف کنند. این مجمع تشکیل شد تا حقیقت تحریف نشود.
وی در بخش دیگر صحبتهایش با اشاره به بخشهایی از کنوانسیون حقوق بین الملل اظهار کرد: براساس کنوانسیون حقوق بین الملل باید از جان خبرنگاران محافظت شود. امیدواریم این مجمع به کار خود ادامه دهد و در سالهای آینده جلسات مشابهی را در نقاط دیگر شاهد باشیم تا از مبانی مجمع حمایت شود.
فاطمه فتونی خبرنگار میدانی شبکه المیادین در لبنان نیز با حضور در پشت میکروفن عنوان کرد: لازم است به ملت صبور و مقاوم افتخار کنیم. از عشق و همراهی ملت ایران و رهبر این کشور سپاسگزارم. با وجود همه کشتارها و ویرانیهای صهیونیست باید از مقاومت رزمندگان یاد کنیم. رسانه هم این میان رسالتی دارد که باید این اخبار را انعکاس دهد.
این خبرنگار اهل لبنان تصریح کرد: حضور رسانهها میدان به میدان انجام میشود و این رسانه است که دستاوردهای مقاومت را نشان داده و تجاوزهای رژیم صهیونیست را منعکس میکند به دلیل همین حضور فعالانه رسانه است که دشمن میخواهد آن را ساکت کند و به ترور حقیقت روی میآورد.
فتونی اضافه کرد: اینها آخرین تجاوز صهبونیستها نیست چون به هیچ وجه به قوانین بین المللی پایبندی ندارند.
این خون دادنها ما را قویتر میکند
وی درباره اقدامات اخیر رژیم صهیونیستی گفت: در این هفته سه خبرنگار دیگر به شهادت رسید با این وجود به استمرار انعکاس و اطلاع رسانی خبر تاکید داریم. دشمن میخواست عزم و اراده ما را بشکند اما نمیداند این خون دادنها ما را قویتر میکند.
فتونی در پایان تصریح کرد: با اینکه بمبارانهای سنگینی انجام میشود اما ما گریه نمیکنیم و با قدرت صدا و تصویر مقاومت را منعکس میکنیم و باز هم کارمان را ادامه میدهیم. میخواهم به غزه قهرمان بگویم شما در خون دادن و ایستادگی با ما شریک هستید و مساله ما یکی است پس قول میدهم کار را با هم تکمیل میکنیم.
محسن اسلام زاده مستندسازی که به لبنان رفته بود، نیز در این مراسم عنوان کرد: احساس حقارت و شرمندگی دارم که در ۴۲۰ روز گذشته افراد زیادی فعالیت کردند و من باید صحبت کنم. حسن عظیم زاده را به عنوان یک افتخار ایرانی یاد میکنم که ۳۵۰ روز ایستاد. امثال او باید حرف میزدند.
وی اضافه کرد: چه کسی میداند زیر بمباران بودن یعنی چه؟ غیر از کسانی که زیر آتش جنگ بوده اند. من از سال گذشته تاکنون فقط ۵۰ روز توانستم زیر این بمباران در لبنان باشم.
سلاح خبرنگار و مستندساز به اندازه جبهه مقاومت تأثیرگذار است
وی با اشاره به توصیف فضا تصریح کرد: لحظاتی هست که صدای شیون زنان و صدای جیغ بچهها میآید و همه به دنبال فضایی امن هستند اما چنین جایی وجود ندارد. تا الان ۲۰ هزار کودک به شهادت رسیده اند. رژیم صهیونیستی حتی به خبرنگاران غربی هم رحم نمیکند چون سلاح خبرنگار و مستندساز به اندازه جبهه مقاومت تأثیرگذار است.
من تازه دامادی را دیدم که مراسم ازدواجش عید فطر بود و همه وسایل زندگی او نو بود. مرا به خانه اش برد تا نشان دهد که چطور آماده رفتن به قتلگاه است.
وی با اشاره به انعکاس اخبار گفت: امروزه ما در هر سطحی که هستیم باید این حقیقتها را روایت کنیم. اسرائیلیها در نهایت بازنده هستند. آنها سنوار را به شهادت رسانده اند اما امروز مبل سنوار برای آنها مساله شده است.
در ادامه مراسم مریم نصار سردبیر شبکه العالم پشت تریبون قرار گرفت و در سخنانی عنوان کرد: شهادت خبرنگاران جبهه مقاومت بخشی از جنایات رژیم صهیونیستی است. آمار این جنایت ها بی سابقه است و تاکنون ۱۶۰۰ حمله صورت گرفته است که هدف این حملات نیز از بین بردن حقیقت بوده است.
وی اضافه کرد: جهاد تبیین را که بارها مقام معظم رهبری روی آن تاکید کرده اند، دیدیم که در جنگ غزه و لبنان چه نقش مهمی را دارد. درست است که ویرانی در لبنان زیاد است اما باید دستاوردهای حزب الله لبنان را برجسته کرد و جهاد تبیین در این زمینه اهمیت دارد. من این مساله را به عنوان یک لبنانی که خانواده و آشنایانش مورد تهاجم قرار گرفته اند، میگویم.
در بخشی از مراسم هم برخی خبرنگاران از دیگر نقاط دنیا در پیامهای تصویری نسبت به حملات و تجاوزهای رژیم صهیونیستی واکنش نشان دادند و خواستار توقف این حملات نسبت به خبرنگاران شدند.
در ادامه گورکان دمیر مسئول دفتر اوراسال ترکیه در ایران در سخنانی گفت: نزدیک ۹ ماه پیش به لبنان رفتم و در بخش جنوبی مستقر شدم. برای سخنرانی سیدحسن نصرالله این فرصت را داشتم که با مردم سخنرانی را ببینم.
وی اضافه کرد: از وقتی ما در لبنان بودیم و اسرائیل غیرنظامیان را مورد حمله قرار می داد، تکه ای لباس را از یکی از این خانه ها برداشتم تا همیشه یادم باشد اسرائیل چه قاتلی است.
دمیر با اشاره به فعالیت شبکه اوراسال تصریح کرد: شبکه ما در سال ۲۰۰۰ تاسیس شده است و ۲۴ سال است که نه فقط مردم ترکیه بلکه دیگر مردم آسیای غربی یک صدا شده اند. در نگاه اول این موضوع مربوط به فلسطین ولی در اصل مربوط به همه جهان است.
تلاش اسرائیل برای خاموش کردن صدای حقیقت
پیمان جبلی رئیس صداوسیما نیز در سخنانی تصریح کرد: عنوان «ترور حقیقت» عنوان گویایی است اما گویاتر از آن تلاش برای خاموش کردن صدای حقیقت است چون حقیقت هیچ گاه قابل خاموشی نیست؛ به استناد قرآن که نور خدا هیچ گاه خاموش نمی شود.
وی اضافه کرد: اگر امروز در بحبوحه جنایات صهیونیست درباره مسیر رسانه حرف می زنیم باید به این توجه کنیم که رژیم صهیونیست ساخته و پرداخته استکبار است که تلاش دارد آن را تحریف کرده و به دنیا تحمیل کند. این تصویر قدرت ماندنی، برساخته آنهاست و مدت هاست که از بین رفته است.
جبلی یادآور شد: اسرائیل ساخته شده در افکار عمومی، سال ۲۰۰۰ از بین رفت و سال ۲۰۰۶ زیر پای مقاومان له شد. پوشالی بودن این قدرت در اذهان از بین رفته است، روز به روز این پادشاه پوشالی عریان تر می شود و رسانه های مقاومت هر روز این عریانی را افشا می کنند.
وی تصریح کرد: این قدرت پوشالی نه قدرت نه اخلاق و نه حتی توان ماندگاری در برابر رسانه های مقاومت را ندارد. این عریانی امروز فقط در برابر چشمان مردم قهرمان جبهه مقاومت نیست و مردم کشورهای جهان هم امروز شاهد این عریانی هستند. همه شاهد فروپاشی این تصویر به غلط ساخته شده از قدرت صهیونیسم هستند.
رئیس صداوسیما عنوان کرد: حادثه افتخارآمیز «طوفان الاقصی» و مقاومت یک ساله مردم غزه نشان داد آنچه غربی ها در ابزارها و تکنولوژی های رسانه ای خود طراحی کرده بودند به شمشیر برنده علیه خودشان بدل شد. تک تک شهروندان غزه با یک گوشی خبرنگار شدند و همه مجاهدانی که وارد صحنه می شدند یک مجاهد رسانه ای هم در کنار خود داشتند. ۲۱۲ شهید خبرنگار ثابت کردند که مزد جهاد تبیین هم شهادت است.
وی در پایان گفت: مزد جهاد تبیین مجاهد رسانه ای شهادت و بیداری جهان و باز کردن توطئه دشمن است. رسانه ملی تمام قد در کنار رسانه های مقاومت ایستاده و افتخار ما همراهی با جبهه گسترده مقاومت است.
در ادامه هانی الخاطر نماینده تلویزیون العهد عراق در ایران در سخنانی عنوان کرد: ما در حال مبارزه با دروغ های صهیونیستی در عرصه رسانه هستیم.
وی با اشاره به اهمیت بیداری ملت های عالم تصریح کرد: خدا را شکر بعد از «طوفان الاقصی» بیداری ویژه ای انجام شد.
الخاطر در پایان صحبتهایش یادآور شد: از مجموعه های رسانه ای درخواست دارم اسناد شهدای غزه و لبنان ثبت و ضبط شود و برای نسل های بعد باقی بماند و حتی به عنوان پایان نامه از آن استفاده شود.
نظر شما